Kedves Kollégák!

A Marketing Oktatók Klubjának (MOK) konferenciasorozata nem csak nevében, de koncepciójában is megújul az idei évben. Ez a 21. rendezvény az első, mely a tavalyi évben megalakult Egyesület a Marketing Oktatásért és Kutatásért (EMOK) szervezet égisze alatt kerül megrendezésre. Az EMOK az eddig leginkább informálisan működő MOK szervezet alapjaira épül, de az új formális szervezeti keret olyan oktatási és kutatási szakmai lehetőségeket képes biztosítani, melyek a minőségi és elismert munkát alapozzák meg és a szakmai összefogást támogatják.

Megtiszteltetés, hogy e jeles eseménynek 2006 után újra a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszéke ad otthont. A 2015. augusztus 26-28. között megrendezésre kerülő konferencia célja a hazai marketing oktatás és kutatás folyamatos fejlődésének, valamint a marketing oktatók, kutatók és szakemberek találkozásának, eszmecseréjének elősegítése, ahol a tanulmányaikat még éppen folytató hallgatók is betekintést nyerhetnek a szakma sokszínűségébe.

A konferenciának a „Marketing – hálózaton innen és túl” címet szántuk. Tettük ezt azért, mert egyrészről ma már nem csak az üzleti élet szereplőinek kell a különböző, üzleti és nem üzleti partnerekkel együttműködve végezniük mindennapi tevékenységeiket, hanem mi, marketing oktatók is részesei vagyunk egyfajta hálózatnak. Az iskolák, melyekben dolgozunk, ma már nemzetközi színtéren versenyeznek egymással. Sokszor távoli országokban dolgozó kollégákkal együtt kutatunk, publikálunk, építjük tudományos, szakmai kapcsolatainkat, de akár az oktatási feladatainkban is például az online hálózat adta lehetőségeket használjuk ki nap, mint nap. Oktatói, kutatói életünk fejlődéséhez szervesen hozzátartozik tudományos és szakmai kapcsolataink fejlődése, fejlesztése. Másrészről pedig tanúi vagyunk a piac mint hálózat működésének, melyben a vállalatok és fogyasztók – ha nem is hasonló mértékű, de egyaránt aktív szerepet játszanak. A konferencia plenáris előadásait és szekcióüléseit ennek a hálózati gondolkodásnak a jegyében tervezzük.

A konferenciára szeretettel hívunk és várunk minden olyan kollégát (PhD hallgatót, egyetemi/főiskolai oktatót, kutatót, középiskolai tanárt és gyakorló szakembert), aki elméleti és gyakorlati eredményeit, esettanulmányokat, új módszereket mutat be, illetve oktatási tapasztalatait szeretné közzétenni, szakmai beszélgetéseket kíván folytatni.

Tisztelettel:
Dr. Kövesi János
egyetemi tanár, dékán, tanszékvezető
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar,
Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszék