Tisztelt Kolléganők, Kollégák!

Tisztelettel üdvözlünk minden résztvevőt a IX. Határterületi Mikroinvazív Beavatkozások Konferenciáján és Továbbképző Tanfolyamán.

Ebben az évben is az a cél, hogy a különböző szakmákat érintő közös témák kerüljenek megvitatásra. Fontos témaként szerepel a laparoszkóppal történő különböző szerv-eltávolítási módszerek ismertetése.

Az újabb eredmények birtokában tárgyalni kívánjuk a hálóval történő rekonstrukciók aktuális problémáit, interdiszciplináris szempontjait. Kiemelt téma lesz a mikroinvazív beavatkozások oktatása, és a minősítés kérdése. A „kedvenc eseteim” szekció lehetőséget biztosít a technikai részletek megismerése mellett, a szövődmények és azok elhárításának megvitatására is. A konferencia szüneteiben, szervezett látogatás keretében mutatjuk be a Semmelweis Egyetem, Kísérletes és Sebészeti Műtéttani Intézet “George Berci” Sebészeti Gyakorló és Kutató Laboratóriumát. A kongresszushoz csatlakozóan, itt szervezzük meg a különböző szintű laparoszkópos tanfolyamokat (haladó, alap, varrástechnika), melyekre az intézet honlapján keresztül lehet jelentkezni. Külön szekció keretében a műtétekben résztvevő egészségügyi szakemberek (műtősnők, stb.) számára is biztosítunk továbbképzési lehetőséget.

Az akkreditált konferencián és tanfolyamon való részvétel, a záró tesztvizsgával együtt, kreditpontok megszerzésére ad lehetőséget.

Reméljük, hogy a szakmai tapasztalatszerzésen túl, újra lehetőség lesz a különböző szakmák képviselőinek baráti találkozására is.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Tisztelettel:
a Szervező Bizottság