Kezdőlap

Tisztelt Kollégák!

A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság VII. Kongresszusát 2012. november 8-10. között Budapesten rendezzük. Az elmúlt évek korszerű daganat-terápiás eljárásai egyes területeken meggyőző, más területeken szerényebb eredményeket hoztak. Önmagában az eredményes kezelés azonban kevés, főleg ha ez az életminőséget jelentősen rontja, így mindinkább előtérbe kerül a daganatok célzott kezelése. Kongresszusunk jelmondata ezért „Célzottan a gyógyulásért!”.

Előző kongresszusaink sikerére való tekintettel, ez alkalommal is hagyománykövető módon felépített rendezvényt terveztünk. A kétévente rendezett kongresszuson ezúttal is – az európai ráktársaság vezető személyiségeinek bevonásával – szeretnénk lehetőséget nyújtani a klinikai onkológia legmodernebb vívmányainak megismerésére. Mivel igen nagy számban érkeztek a hazai onkológiai centrumokból előadás kivonatok, lehetőségünk lesz a hazai klinikai onkológiai ellátás tudományosan feldolgozott eredményeinek áttekintésére is. A Magyar Onkológusok Társasága elnöksége, a Társaság alapszabálya miatt nem járulhatott hozzá az előadás kivonatok Magyar Onkológia című újság különszámában történő megjelenéséhez, így ismét az Orvostovábbképző Szemle tematikus különszámában közöljük azokat.

A kongresszus keretében az onkológiai szaknővérek számára ismét külön szekciót tartunk csütörtök délután.

A kongresszushoz kapcsolódóan újra megrendezésre kerül a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság háziorvosi továbbképző szemináriuma, és a betegszervezetekkel együttműködve megtartjuk a hagyományos, immár hatodik alkalommal megszervezett „Daganatos Betegek Napját”.

Előző rendezvényeink során kiemelkedő sikert arattak az első napon megtartott gyógyszergyártó szimpóziumok. A VII. kongresszushoz kapcsolódóan ismét a legújabb gyógyszerekkel elért eredményeket összegző szponzorált előadásokat szerveztünk, melyekre a csütörtöki napon illetve pénteken reggel és szombaton reggel várjuk a kollégákat.

A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság VII. Kongresszusa lehetőséget nyújt a legvitatottabb kérdések megtárgyalására, a nemzetközi és magyarországi nézetek kicserélésére, ezzel is a hazai egységes kezelési és módszertani elvek továbbterjesztésére. Reméljük, hogy a rendezvény alkalmat ad úgy az orvos szakmán belül, mind a társadalomban a legszélesebb körű konszenzus megteremtésére az onkológiai ellátásban.

Sok szeretettel köszöntünk minden, a klinikai onkológia területe iránt érdeklődő szakembert, és mindannyiunknak eredményes együttlétet kívánunk a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság VII. Kongresszusán!

Szánthó András
MKOT elnöke
Bodoky György
a kongresszus elnöke